Blog

  • Wiebe de Haan

Belastingaangifte 2018 - Waar moet u op letten? Tip 1 t/m 3

Het blijkt ieder jaar weer dat er veel mensen zijn die direct op 1 maart of in het eerste weekend van maart hun belastingaangifte doen en insturen naar de Belastingdienst, maar wist u dat dit sterk af te raden is?? De Belastingdienst haalt vaak tot de derde of vierde week in maart nog rekenfouten en programmeerfouten uit de aangifte-software, en hoewel dit buiten uw schuld is, kan dit toch echt gevolgen hebben voor uw definitieve aanslag


Mocht u zelf aangifte willen doen, dan is onze tweede tip (voor onze eerste tip klikt u hier): Wacht to de laatste week van maart, zodoende is er minder kans op fouten en heeft u toch antwoord voor 1 juli.


Behalve deze 2 tips, zullen wij elke keer 1 tip aan u onthullen in ons blog, deze keer over het restant Persoonsgebonden Aftrek

In sommige gevallen kunt u in een kalenderjaar extra uitgaven aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting: de persoonsgebonden aftrek (PGA). Het gaat dan bijvoorbeeld om extra uitgaven voor zorg, studie en giften. Kunt u uw PGA in een bepaald kalenderjaar niet volledig verrekenen vanwege onvoldoende inkomen, dan ontstaat het zogenaamde restant PGA. Is dit het geval, dan schuift deze resterende PGA door naar het eerstvolgende kalenderjaar. 

Op deze wijze kunt u uw aftrekposten meenemen over meerdere jaren. En ontstaat er een zo gunstig mogelijke belastinglast voor u. Is deze situatie voor u van toepassing? Neem dan contact met ons op om uw aangifte goed te verzorgen.

36 views0 comments