Blog

  • Wiebe de Haan

De voordelen van online boekhouden

Tot onze verbazing komen we geregeld bij klanten die heilig geloven en vasthouden aan een offline administratie, niet per se een papieren administratie, maar er zit schijnbaar een drempel alvorens mensen hun financiële hebben en houwen in de cloud willen zetten. Toch zitten er echt voordelen aan boekhouden in de cloud en tegenwoordig is online boekhouden bij betrouwbare partijen ook echt veilig.


Wij werken al 7 jaar naar volle tevredenheid in de cloud met E-Boekhouden.nl, een online boekhoudpakket dat relatief goedkoop is, duidelijk en simpel in de bediening en de boekhouder en de klant samen kunnen werken. Onder het kopje administratie kunt u vanaf vandaag een inlogknop vinden om direct in uw klant account in te loggen.

De volgende voordelen vinden wij in uw belang om mee te wegen in uw keuze om in de cloud te gaan boekhouden:


Online boekhouden is inzichtelijkHoeveel komt er deze maand binnen? Wat gaat er uit? Hoe hoog is de omzet? Je checkt het met een paar muisklikken. In het online boekhoud programma waar De Haan Administratie mee werkt, E-Boekhouden, zijn er verschillende rapportage opties om een nog beter inzicht te krijgen in de administratie.


Online Boekhouden kost minder tijdBonnetjes scan je in met je smartphone. Je voert je gegevens één keer in en ze worden meteen verwerkt. Je hebt nooit gedoe met facturen en of bonnetjes terug zoeken. Daarnaast controleren de meeste boekhoudprogramma’s op dubbele facturen en wordt je gewaarschuwd als je boeking niet in evenwicht is. En aan het eind van het jaar maak je super makkelijk een jaarrekening.


Online boekhouden is goedkoperDoordat online boekhouden sneller en efficiënter is is je boekhouder er minder uren mee bezig. Dus jij betaalt minder.


Makkelijk samenwerken met je boekhouderOnline kan je tegelijk met je boekhouder in je boekhouding inloggen. Heb je vragen, is er iets niet helemaal duidelijk? Je boekhouder kijkt live met je mee. En dat werkt echt veel beter.


Handige koppelingenAan je online boekhoudprogramma kan je je bankrekening koppelen. Bankafschriften inlezen is met ons online boekhoudprogramma een eitje. Je hoeft niks over te typen en daarom is er minder ruimte voor fouten. Bovendien bespaart het je veel tijd. Daarnaast kan je een koppeling te maken met bijvoorbeeld je webshop, offerteprogramma, de Kamer van Koophandel, klanten of leveranciers.


Online Boekhouden kan overalVerveel je je in de trein? Dan kan je je bonnetjes invoeren. Als er internet is kan je snel even checken hoe je bedrijfsfinanciën ervoor staan. Je gegevens neem je makkelijk mee naar een afspraak met een klant of bijvoorbeeld naar een afspraak met jouw bank.


Automatisch updaten & backupsCrasht je computer? Dan staat jouw boekhouding gelukkig nog online. Van al je werk wordt automatisch een back-up gemaakt door het boekhoudprogramma. Zo raak je nooit meer gegevens kwijt. Online software update automatisch. Je hebt dus geen last meer van verouderde programma’s of verouderde versies.


Ruimte in de kastGooi die multomappen maar de deur uit. Want je kan vrijwel papierloos werken en hebt alles digitaal beschikbaar. Met een online boekhoudprogramma is het een stuk eenvoudiger om alle gegevens 7 jaar te bewaren tot de wettelijke bewaartermijn van de belastingdienst is verstreken. Je hoeft geen facturen meer te printen of bonnetjes te bewaren. Je maakt een foto met je telefoon en die upload je in het programma. Dus nooit meer onoverzichtelijke bergen papier die je moet uitzoeken.


Makkelijk digitaal facturerenEen verkoopfactuur maak je vaak binnen een minuut in het boekhoudprogramma. Daarna stuur je die digitaal naar de klant. Makkelijker, sneller en goedkoper.


Online boekhouden is veiligAlle data word versleuteld en op verschillende servers opgeslagen. Aanbieders van boekhoudsoftware zijn afhankelijk van hun betrouwbaarheid, daarom zorgen ze altijd voor goede, automatische back-ups en beveiliging. De boekhouding is online een stuk beter beveiligd dan op je eigen computer.


Genoeg redenen om eindelijk de stap naar online boekhouden te maken toch! Zie je op tegen de overstap? De Haan Administratie neemt zoveel mogelijk voor je uithanden! Zo nemen we contact op met je oude boekhouder om zoveel mogelijk te regelen zonder dat dat jou tijd kost. Bovendien geven we aan iedereen die dat wil graag een spoedcursus online boekhouden!

Wil jij ook makkelijk online boekhouden? Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Wij helpen je graag verder! Bel 06 - 20 48 54 40 of mail naar dehaancontrolling@gmail.com

22 views0 comments

Recent Posts

See All