Blog

  • Wiebe de Haan

Wanneer krijg je je belastinggeld terug?

de vraag: Wanneer belastinggeld terug? Blijkt de nummer 8 uit de top 20 van meest gestelde vragen aan Google in Nederland. Met gemiddeld 5.066 vragen per maand betekend dit dat veel mensen niet weten wanneer ze hun belastinggeld terug kunnen verwachten Bron: AD


Er kunnen uiteraard verschillende uitbetalingen bedoeld worden met de gestelde vraag, maar om u antwoord te geven op deze prangende vraag over uw belastinggeld, zal ik u de 3 mogelijke antwoorden hier geven:


Belastingaangifte (Inkomstenbelasting)

U dient uw aangifte in te dienen tussen 1 maart en 30 april. Dient u uw aangifte in voor 1 april? Dan krijgt u voor 1 juli een antwoord van de Belastingdienst, dient u uw aangifte tussen 1 april en 1 mei in? Dan mag u binnen 3 maanden na ontvangst van de aangifte een uitslag van de Belastingdienst verwachten. Na ontvangst van de brief met het eventueel terug te ontvangen bedrag, dan wordt het bedrag binnen 5 werkdagen na dagtekening van de brief op uw rekening gestort.


Voorlopige Teruggave

Heeft u op basis van uw laatste aanslag een voorlopige aanslag ingediend en ontvangt u iedere maand een voorlopige teruggave? Dan zult u het bedrag iedere maand op de 15e van de maand op uw rekening bijgeschreven krijgen. Is de 15e in het weekend of op een feestdag? Dan zal het de eerstvolgende werkdag op uw rekening gestort worden.


Toeslagen

Hebt u recht op een toeslag? Dan zult u het bedrag iedere maand op de 20e van de maand op uw rekening bijgeschreven krijgen. Is de 20e in het weekend of op een feestdag? Dan zal het de eerstvolgende werkdag op uw rekening gestort worden.


Mocht u vragen hebben, of hulp nodig bij aanvragen van een voorlopige aanslag of een toeslag? Of hulp bij het invullen van uw aangifte Inkomstenbelasting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

188 views0 comments